search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Αναπόφευκτο η αποχώρησή μας να δημιουργήσει «χάος» (Video)

19.08.2021 14:17
biden_new_1

Συνεχίζεται η σφοδρή κριτική, από διάφορες πλευρές, κατά του αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά την ταχεία κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Από την πλευρά του, στην διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι ήταν ανέφικτο να αποχωρήσουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την εμπόλεμη χώρα δίχως να δημιουργηθεί κάποιας μορφής «χάος».

«Όχι. Η ιδέα πως με κάποιον τρόπο μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς το συνεπακόλουθο χάος, δεν ξέρω πώς μπορούσε να γίνει αυτό», απάντησε ο πλανητάρχης όταν ρωτήθηκε εάν η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Ακόμη, ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναγνώρισε πως οι ΗΠΑ συναντούν «περισσότερες δυσκολίες» στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν από τη χώρα Αφγανούς από ό,τι τους Αμερικανούς.

H Ουάσινγκτον κατηγορεί τους Ταλιμπάν πως αθετούν την υπόσχεσή τους να επιτρέψουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σε όλους όσοι θέλουν να φύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Ταλιμπάν: Ποιος είναι ο νέος πολιτικός ηγέτης – Οι συμφωνίες με Πομπέο (Video)

Κύπρος: Δεν υπάρχει αίτημα ασύλου από τον Αφγανό Πρόεδρο

Ερντογάν: Συνεργασία με το Αφγανιστάν στα πρότυπα της συμφωνίας με τη Λιβύη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43