search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Σεισμός στην Αϊτή: Ατελείωτη η τραγωδία – Στους 2.189 οι νεκροί, πάνω από 12.000 οι τραυματίες (Video)

19.08.2021 12:15
haiti_seismos_new

Ένας ισχυρός μετασεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη Λε Καγιέ στην Αϊτή, ταρακούνησε ξανά για τα «καλά» δεκάδες κτίρια το πρωί της Πέμπτης.

Είναι η ίδια πόλη όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έπληξε τη νότια Αϊτή ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών το Σάββατο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής που έπληξε την Αϊτή, ξανανοίγοντας τις πληγές του 2010, έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.189 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, διευκρινίζοντας ότι οι τραυματίες είναι πάνω από 12.000 και τουλάχιστον 332 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε η Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια δεκάδων χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν.

Παράλληλα, περιέπλεξαν τις προσπάθειες να διανεμηθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς και επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, χωρίς τρόφιμα και νερό.

Διαβάστε επίσης:

Ταλιμπάν: Ποιος είναι ο νέος πολιτικός ηγέτης – Οι συμφωνίες με Πομπέο (Video)

Κορωνοϊός-Π.Ο.Υ.: Δεν χρειάζεται ακόμα τρίτη δόση εμβολίου

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το BBC αποζημιώνει την βασιλική οικογένεια με 1,5 εκατ. λίρες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:44