search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Π.Ο.Υ.: Δεν χρειάζεται ακόμα τρίτη δόση εμβολίου

18.08.2021 21:59
VACCINE_NEW

Την ώρα που ακόμα και στην Ελλάδα συζητείται η τρίτη, αναμνηστική, δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν αντίθεση στο ενδεχόμενο αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισήμανε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν δείχνουν ότι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν πλήρως εμβολιαστεί προτού οι χώρες με υψηλά εισοδήματα προχωρήσουν σε συμπληρωματικούς εμβολιασμούς.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγο προτού η αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώσει πως σχεδιάζει να καταστήσει τις αναμνηστικές δόσεις ευρέως διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που αυξάνονται οι μολύνσεις από την παραλλαγή Δέλτα.

Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάγκη χορήγησης αναμνηστικών δόσεων για να αυξηθεί η προστασία κατά της νόσου, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη: «Πιστεύουμε ξεκάθαρα πως τα στοιχεία σήμερα δεν υποδεικνύουν ότι χρειάζονται οι αναμνηστικές δόσεις». Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος σύμβουλος του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ, αναφερόμενος στις αναμνηστικές δόσεις που χορηγούνται σε χώρες με υψηλά εισοδήματα, είπε σε δημοσιογράφους: «Υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως δεν πηγαίνουν στα σωστά σημεία με τη σωστή σειρά».

Δύο δόσεις θα πρέπει να χορηγηθούν στους πιο ευάλωτους παγκοσμίως, πριν από τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους πλήρως εμβολιασμένους, τόνισε, προσθέτοντας: «Απέχουμε πολύ, πολύ από αυτό».

Διαβάστε επίσης

Κοζάνη: Εκλεισε το αεροδρόμιο γιατί απουσιαζαν λόγω ασθενείας οι ελάχιστοι υπάλληλοι

Ο Γρηγόρης Πετράκος στηρίζει Τσιτσιπά: «Τώρα που είπε πως δεν συμμορφώθηκε σας χάλασε;»

Μόσιαλος: Τι έχει αλλάξει με την παραλλαγή Δέλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:38