search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:25
MENU CLOSE

Βρετανία: Ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση στο Αφγανιστάν

20.08.2021 14:26
raab

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες πιέσεις για να παραιτηθεί. Oi πολιτικοί του αντίπαλοι διαφωνούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση που έχει ξεσπάσει στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Και του προσάπτουν ότι έκαν διακοπές στην Κρήτη την ώρα της κρίσης.

Μάλιστα, το Εργατικό Κόμμα έκανε λόγο για «ασυγχώρητη αποτυχία ηγεσίας» από τη βρετανική κυβέρνηση. 

Επιπλέον, το κόμμα ζήτησε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης στο Αφγανιστάν από την κυβέρνηση καθώς και για τις διακοπές του Ράαμπ στην Κρήτη, τη στιγμή που η Καμπούλ περνούσε στα χέρια των Ταλιμπάν. 

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως η Βρετανία πρόκειται να δεχτεί έως και 20.000 άτομα που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του σχεδίου επανεγκατάστασής της, με 5.000 να αναμένονται εντός των επόμενων 12 μηνών. 

Την Πέμπτη, ο Ράαμπ προήδρευσε σε τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών της G7 για να συζητήσουν την κρίση, λέγοντας στη συνέχεια ότι οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν πως ο καθένας θα «συνεργαστεί με τους εταίρους» για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια «πολιτική χωρίς αποκλεισμούς», να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτρέψει περαιτέρω απώλειες ζωών στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματικός ο Κοντοζαμάνης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Γώγος: Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας – Το ΕΣΥ πρέπει να θωρακιστεί

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 τα κρούσματα, 20 θάνατοι, 286 οι διασωληνωμένοι – «Σαρώνει» η Δέλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:24