search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: 6 νεκροί την τελευταία εβδομάδα στους 18 με 39 και 13 διασωληνωμένοι

21.08.2021 12:50
meth_new

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατική Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως κάτι πρέπει να κάνουμε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής τόνισε: «Έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα ενώ χθες είχαμε 30 νεκρούς και 300 διασωληνωμένους» και πρόσθεσε: «Την τελευταία εβδομάδα φτάσαμε να έχουμε 6 νεκρούς στους 18 με 39, 13 διασωληνωμένους σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς κι ένα παιδί διασωληνωμένο».

«Πρακτικώς δεν υπήρξε ποτέ η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα»

«Λοιπόν κάτι πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι οι εμβολιασμοί. Μέχρις ότου οι εμβολιασμοί να αποδώσουν πρέπει να προστατευθούμε. Σε διάφορα παραθεριστικά μέρη, ας είμαστε ειλικρινείς, η χρήση της μάσκας είναι κάτω από 10%… Πρακτικώς ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα, υπήρξε η σύσταση βγάλτε τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους εκεί που είσαστε μόνοι σας, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός. Αυτό δυστυχώς δεν τηρείται κι αυτό το οποίο τηρείται είναι ότι έχουμε βγάλει τη μάσκα σχεδόν παντού μερικές φορές δυστυχώς και σε εσωτερικούς χώρους».

«Υγειονομικά το να είμαι μόνος μου και να φοράω μάσκα δεν έχει κανένα νόημα, το μόνο νόημα είναι ότι αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα τότε μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας θα θυμούνται να τη φοράνε» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:52