search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:05
MENU CLOSE

Γιαμαρέλλου: Μέσα στον Σεπτέμβριο η τρίτη δόση – Κινδυνεύουν και εμβολιασμένοι (Video)

23.08.2021 11:28
Covid-19_new

Να νοσήσουν βαριά με κορωνοϊό και να μπουν στη ΜΕΘ κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι, ωστόσο θα νοσήσουν ήπια, ανέφερε η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Έχει αρχίσει μία φασαρία ότι ενώ στην αρχή το εμβόλιο ήταν 100% ασφαλές, μετά έπεφτε το ποσοστό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν όμως για να κάνουν κάτι πολύ ελαφρό, που σπάνια θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να τρέξουν αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουν διπλή φορά για βαριά νόσηση, για εντατική» είπε στο Mega η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών είπε: «Ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το στέλεχος Δέλτα, ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν. Στις ΗΠΑ το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά. 

Όσον αφορά στις μυοκαρδίτιδες, έχει γίνει μεγάλες φασαρία. Οι μελέτες στην Αμερική δείχνουν ότι η πιθανότητα ήταν 3 με 9 στο εκατομμύριο. Είναι, δηλαδή, μικρή η πιθανότητα. Ενώ οι πιθανότητες αυτές είναι πολύ χαμηλές, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι είναι καλοήθους πρόγνωσις. Είναι ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναστέλλουν το εμβόλιο».

Διαβαστε επισης

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες 

Ζάχαρη: Τι θα συμβεί αν την «κόψετε» – Τα αρνητικά συμπτώματα και η εξήγηση

Δωρεάν Rapid Tests: Πού πραγματοποιούνται τη Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:05