search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:45
MENU CLOSE

Μετά τις φωτιές έρχεται η μετάλλαξη «Δ» – Τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

23.08.2021 07:00
maximoy_new

Πριν ακόμα κοπάσει η συζήτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους στο θέμα των πυρκαγιών που κατέκαψαν ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής και της Βόρειας Εύβοιας, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγάλο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Δ» .

Οι ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο η κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα αναμένεται να έχουν ωστόσο κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Έτσι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη απέναντι σε μια ομάδα πολιτών ενώ η κοινωνία αναμένεται να διχαστεί .

Με δεδομένο ότι οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν και οι πολίτες επιστρέφουν στις δουλειές τους ενώ παράλληλα ξεκινάει η διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σοβαρό πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την γρήγορη εξάπλωση της μετάλλαξη της νόσου στην χώρα, η οποία χτυπάει ιδιαίτερα τους νέους.

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών καθημερινά αυξάνονται και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι νέοι από την Covid-19, δεδομένης της επικράτησης της μετάλλαξης Δ, την στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα των εμβολιασμών έχει ανακοπεί βίαια.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε  ότι την περασμένη εβδομάδα έξι νέοι έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό ενώ επεσήμανε ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία έκανε επίσημη αίτηση στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) για να χορηγηθεί το εμβόλιο και στα παιδιά 5 έως 12 ετών.

«Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου» είπε . 

Αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ήδη το εθνικό σύστημα υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται αφού ο αριθμός των διασωληνομένων αυξάνεται καθημερινά.

Οι πληροφορίες λένε ότι, από το φθινόπωρο, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να μπαίνουν σε χώρους ψυχαγωγίας, (κινηματογράφους, θέατρα και αλλού) ενώ αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε αυτούς τους χώρους επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Η  στρατηγική της κυβέρνησης έχει να κάνει με την επιστροφή στην κανονικότητα όλων των πολιτών, μια κανονικότητας όμως που δεν θα αφορά μόνο την εργασία αλλά και την διασκέδαση και τη ψυχαγωγία.
Σε ότι αφορά την εκπαίδευση οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του εργαζομένου.

Για τους μαθητές θα συνεχίσει να ισχύσει το παλιό καθεστώς,θα προσκομίζουν το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν.

Στα μέτρα που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι και η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν Rapid Tests: Πού πραγματοποιούνται τη Δευτέρα

Κορωνοϊός: «Οι λησταί φοράνε μάσκα» – Σάλος με μοναστήρι (Video & Photo)

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η χώρα που κατέγραψε για πρώτη φορά κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42