search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Βόλος: Τραγωδία σε μαιευτήριο – Σταμάτησε η καρδιά εμβρύου πριν τη γέννα

25.08.2021 13:57
baby 2 new

Αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου μετά από την ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τον ενδομήτριο θάνατο βρέφους λίγες ώρες πριν γεννηθεί το περασμένο Σάββατο στο Αχιλλοπούλειο.

Το νεαρό ζευγάρι Βολιωτών, που επρόκειτο να φέρει το μωρό στον κόσμο, βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, θέλει να ενημερωθεί για την αιτία του θανάτου και έως αύριο θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελεία Βόλου, ζητώντας ιατροδικαστική εξέταση.

Ηδη λαμβάνονται καταθέσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη για να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια.

Από την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στο Νοσοκομείο Βόλου η 27χρονη μητέρα. Μέχρι και τις 12:30 του Σαββάτου ο έλεγχος έδειχνε ότι όλα εξελίσσονταν ομαλά και η γυναίκα θα γεννούσε με φυσιολογικό τρόπο. Ομως πέντε ώρες πριν τον τοκετό διαπιστώθηκε ότι είχε σταματήσει να χτυπά η καρδούλα του βρέφους.

«Αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στον τοκετό, θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί; Αν γινόταν καισαρική και όχι φυσιολογικός τοκετός, θα ζούσε το βρέφος; Αν διαπιστωνόταν ο κίνδυνος με την κύηση στο βρέφος το πρωί του Σαββάτου και όχι αργότερα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το τραγικό περιστατικό;», είναι ορισμένα από τα αμείλικτα ερωτήματα, που θέτει εκ μέρους της οικογένειας ο δικηγόρος της, μιλώντας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

Ο υπεύθυνος γιατρός του μαιευτικού τμήματος ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος ενδομήτριος και είπε ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν το αίτιο. Στην περίπτωση του αιφνίδιου ενδομήτριου θανάτου δεν διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.

«Υπάρχουν ειδικοί παθολόγοι που ασχολούνται με τον περιγεννητικό θάνατο. Επικοινώνησα με κρατικά νοσοκομεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται αυτό. Συνήθως ο έλεγχος πραγματοποιείται σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε μεγάλα αστικά κέντρα»,

Η μητέρα εξήλθε τη Δευτέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την Τρίτη έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό που εφημέρευε.

Το νεαρό ζευγάρι έχει άλλα δύο παιδιά και ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Η εγκυμοσύνη εξελισσόταν φυσιολογικά καθ’ όλη τη διάρκειά της και το ζευγάρι επρόκειτο να αποκτήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 4 κιλών, όταν άρχισε ο εφιάλτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:25