ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:08
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές (video)

26.08.2021 09:47

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τομείς της δυτικής Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι τοπικές αρχές.

Ο απολογισμός των θυμάτων «αυξήθηκε σε 20 νεκρούς» έναντι 15 την προηγουμένη, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τζέισον Γκουσμάν.

Σε όλη τη χώρα οι πληγέντες είναι πάνω από 54.000, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ρεμίχιο Σεμπάγιος στη δημόσια τηλεόραση.

Την προηγουμένη, ο κ. Σεμπάγιος είχε προειδοποιήσει ότι η περίοδος των σφοδρών βροχοπτώσεων ήρθε νωρίτερα και ότι οι κατακρημνίσεις θα συνεχιστούν «τις δέκα επόμενες ημέρες».

Ο ποταμός Μοκοτίες υπερχείλισε και πλημμύρισε κεντρικούς δρόμους στην πόλη Τοβάρ. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί στην περιοχή, ενώ η πρόσβαση εμποδίζεται από τα νερά.

Εννιά πολιτείες, η Μέριδα, η Ταχίρα, η Σούλια, η Απούρε, η Μονάγας, η Δέλτα Αμακούρο, η Αμασόνας, η Μπολίβαρ και η Αράγουα, βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο κ. Σεμπάγιος.

«Έδωσα πράσινο φως για όλες τις επιχειρήσεις εφοδιασμού και χρηματοδοτικής στήριξης αυτών των πολιτειών», δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος εκτίμησε πως τα ακραία φαινόμενα συνδέονται με «την κλιματική αλλαγή».

Βροχοπτώσεις πλήττουν επίσης και την πρωτεύουσα Καράκας.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εν αναμονή της δεύτερης δόσης – Προσφέρει 9πλάσια αντισώματα

Ιαπωνία: Για πρώτη φορά αφεντικό της «Γιακούζα» καταδικάζεται σε θάνατο – Απείλησε τον δικαστή: «Θα το μετανιώσεις»

Γερμανία: «Ψυχρολουσία» για τους Χριστιανοδημοκράτες στο «παρά δέκα» των εκλογών

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32
Exit mobile version