search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Φωτιά τώρα: Περιορίστηκε η πορεία της στο Κροκί και στο Λιβάδι της Αράχωβας

29.08.2021 18:04
Πυρκαγιά στη Θίσβη Βοιωτίας - Media

Με συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα μπόρεσαν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς που εξερράγη πριν από 2 ώρες ανάμεσα στο Κροκί της Φωκίδας και το Λιβάδι της Αράχωβας.

Πρόκειται για ορεινή απόκρυμνη περιοχή την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγεια μέσα.

Δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα” τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπό της φωτιάς από τις πρώτες στιγμές.

Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρεις τι θα γίνει με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δόθηκε μία τιτάνια μάχη, έτσι ώστε περιμετρικά να μπορέσουν να ελέγξουν την επέκταση της και τώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωματουργικά μηχανήματα από την περιφέρεια και τον Δήμο Δελφών, όπως επίσης και βυτιοφόρα που διατέθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο” σημείωσε ο κ. Δελμούζος διευκρινίζοντας ότι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα συνεχίζονται ακόμη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην πυρκαγιά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Αμερικανικό χτύπημα κατά του ISIS-K η έκρηξη στην Καμπούλ (Photo | Video)

Κορωνοϊός: 37 νεκροί, 334 διασωληνωμένοι, 1.582 κρούσματα

Πηνειός Ποταμός: Χωρίς σταγόνα νερό η κοίτη σε έκταση 25 χιλιομέτρων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:47