search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Εν αναμονή του κυβερνητικού ανασχηματισμού

30.08.2021 19:37
mitsotakis-new-018

Σε αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον χρόνο πλέον να μετράει αντίστροφα.

Αν και το σενάριο ήθελε οι ανακοινώσεις να γίνουν μέχρι σήμερα το βράδυ, προκειμένου αύριο το πρωί να γινόταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για «στρατηγική υπομονή» ως προς τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος δεν αναμένεται τελικά να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα.

Άλλωστε, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμειωσε ότι η όλη διαδικασία ανήκει ανήκει στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, έχει τον αποκλειστικό λόγο για το «βάθος» και το «αποτύπωμα» του ανασχηματισμού.

Πάντως, οι αλλαγές αναμένονται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα. Με δεδομένο μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει αύριο στη Σλοβενία για να πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum 2021 και την Πέμπτη στην Γαλλία για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, αυξάνεται η πιθανότητα για ανακοινώσεις μέσα στο σαββατοκύριακο.

Για πιέσεις οικονομικών παραγόντων στον ανασχηματισμό κάνει λόγο από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τις διαρροές.

«Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που συνιστούν “στρατηγική υπομονή”, αν δεν το κατάλαβαν, ομολογούν ότι είναι έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ειδική αναφορά σε “γνωριμίες και διασυνδέσεις” παραδέχεται τη διαπλοκή και τις πιέσεις και οικονομικών παραγόντων», προσθέτει και καταλήγει:

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό και τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τόση ειλικρίνεια δεν την περιμέναμε».

Διαβάστε επίσης:

«Χτυπά» το κουδούνι για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τραγωδία στην Ίο: Νεκρός 22χρονος τουρίστας μετά από καυγά

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα… ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:34