search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη που εντόπισαν επιστήμονες στη Νότια Αφρική

30.08.2021 23:17
epistimones_coronavirus-new

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα καθώς επιστήμονες από τη Νότια Αφρική εντόπισαν κι απομόνωσαν μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εντοπιστεί περίπου 60 μεταλλάξεις με πιο μολυσματικές και επιθετικές εκείνη της Δέλτα.


Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στη Νότια Αφρική έπειτα από τη σύμπραξη ερευνητικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του κέντρου καινοτομίας KwaZulu-Natal και του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών της χώρας.


Το θετικό είναι μέχρι στιγμής πως το ποσοστό της μετάλλαξης παραμένει χαμηλό αλλά έχει εντοπιστεί σε πολλές χώρες. Η αποκαλούμενη και C.1.2. παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκοτένγκ, στη Νότια Αφρική.


Ως τις 13 Αυγούστου, η παραλλαγή εντοπίστηκε σε έξι από τις συνολικά εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, αλλά και στη δημοκρατία του Κονγκό, τον Μαυρίκιο, την Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Επιστρέφουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για ΗΠΑ και Ισραήλ

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 διασωληνωμένους – 2.343 νέα κρούσματα

«Χτυπά» το κουδούνι για τον εμβολιασμό των παιδιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:07