ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:05
MENU CLOSE

Κουλουράκια με φρέσκα σύκα της εποχής

31.08.2021 07:30

Μια πανεύκολη συνταγή για αρωματικά και τραγανά κουλουράκια με φρέσκα και ώριμα σύκα που μπορούν να καταναλωθούν και σε περιόδους νηστείας διότι δεν περιέχουν αυγά, βούτυρο ή γάλα.

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

50 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

30 γραμμάρια αμαρέτο ή κονιάκ

1 κουταλάκι (κοφτό) του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 160ο C και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά εκτός από τη ζάχαρη, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

Στο μούλτι πολτοποιήστε τα σύκα, αφαιρώντας αν θέλετε τη φλούδα ή αν είναι αράντιστα και βιολογικά μαζί με αυτήν. Μπορείτε να τα λιώσετε εντελώς ή να αφήσετε και μερικά μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το αραβοσιτέλαιο, προσθέστε το λικέρ αμαρέτο και τέλος τα πολτοποιημένα σύκα. Προσθέστε προσεκτικά και σιγά – σιγά το μίγμα των στέρεων υλικών στα υγρά και ζυμώστε απαλά με τα χέρια και για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και πλάστε κουλουράκια ή κόψτε μπισκότα με ένα κουπ – πατ. Ψήστε τα για 25 με 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Φρέσκο αρωματικό βούτυρο που ταιριάζει παντού

Μυδοπίλαφο

Γαριδομακαρονάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:05
Exit mobile version