search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:09
MENU CLOSE

Μυδοπίλαφο

27.08.2021 12:41
mydia new

Η κλασική συνταγή του ουζερί! Συνταγή από τις supersyntages

Yλικά συνταγής

1 πακέτο μύδια κατεψυγμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μισή πιπεριά καυτερή πράσινη κομμένη

2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό (όχι ρετσίνα)

αλάτι, πιπέρι

1-2 κλωναράκια σαφράν (προαιρετικά)

Πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα μύδια καλά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σωτάρουμε το σκόρδο-κρεμμύδι στο ελαιόλαδο όσο να μαραθούν λίγο – όχι να καούν!

Μόλις τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, το ρύζι, τα μύδια και πολύ λίγο νερό. Αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα, προσθέτουμε προαιρετικά και πολύ λίγο σαφράν.

Προσθέτουμε την ντομάτα σε κύβους. Αν δεν έχουμε φρέσκια βάζουμε μια συσκευασία κονκασέ. Αν δεν θέλουμε καθόλου ντομάτα, μπορούμε να κάνουμε το μυδοπίλαφο και χωρίς ντομάτα. Μια χαρά θα βγει…

Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.

Προσέχουμε να έχει αρκετό νερό το φαγητό. Θέλουμε να μαλακώσουν και τα μύδια και το ρύζι και να «δέσει» το μυδοπίλαφο.

Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο όπως είναι ζεστό.  

Διαβάστε επίσης

Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:08