search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Γεωργιάδης κατά Αποστολάκη: Δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής (Video)

01.09.2021 13:39
apostolakis new

Στο «στόχαστρο» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη βρέθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά το «ναυάγιο» με την υπουργοποίηση του δεύτερου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το έβαλε στα πόδια».

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά…

Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης. Αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση, δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», συνέχισε την «επίθεσή» του ο κ. Γεωργιάδης.

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου», επισήμανε.



Πρόσθεσε ότι η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. «Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας», παρατήρησε.

Γεραπετρίτης: Ο Αποστολάκης διαβεβαίωνε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία

Στο θέμα που ανέκυψε με τον κ. Αποστολάκη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι «απεδέχθη χωρίς καμία αίρεση τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια υπαναχώρησε».

Και, προχωρώντας περαιτέρω, «η πρόταση που έγινε στον κ. Αποστολάκη, ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη: να αναλάβει το διακριτό Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο επρόκειτο να συσταθεί.

Η σκέψη εκ μέρους του πρωθυπουργού ήταν να αποσχισθεί το μέρος και η ύλη της Πολιτικής Προστασίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τούτο έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει διακριτή πολιτική στάση, χωριστός προϋπολογισμός και να γίνουν τα αναγκαία έργα σε υποδομές και εξοπλισμό για την πολιτική προστασία», επεσήμανε με την ταυτόχρονη διευκρίνιση ότι «αυτά που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας ήταν αποφασισμένα πριν ενσκήψουν οι πυρκαγιές, από την αρχή του καλοκαιριού με την έγκριση του Προγράμματος “Αιγίς”, ύψους 1,7 δισ.”.

Διευκρινιστικά, επίσης, στον κ. Αποστολάκη προτάθηκε η θέση του υπουργού. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει ως υπουργός, στη συνέχεια δεν υπηρετεί ως υφυπουργός».

Συγχρόνως ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι «ο κ. Αποστολάκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό λειτουργικά ζητήματα της πολιτικής προστασίας, δηλαδή ποια είναι η φιλοσοφία της, ποια πολιτική προστασία θέλουμε για τα επόμενα χρόνια, ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειες, πώς θα επενδυθούν οι πόροι που θα προκύψουν».

Ενώ στο ερώτημα αν ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση την ύπαρξη ευρείας διακομματικής συναίνεσης, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Δεν ισχύει καθόλου είχε τεθεί το ζήτημα της ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι ενημερώθηκαν.

Ο κ. Αποστολάκης ως το χρόνο ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης, ουδέποτε αρνήθηκε. Μολονότι εικάζω ότι και ο ίδιος είχε έλθει σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρνήθηκε, το αντίθετο:

Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία. Μεσολάβησε βεβαίως η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία (ανακοίνωση) είχε το χαρακτήρα ολομέτωπης επίθεσης, ολοκληρωτικού τύπου και προφανώς ο κ. Αποστολάκης μην μπορώντας να αποδεχθεί την πίεση που του ασκείτο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το λόγο αυτό υπαναχώρησε», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό «τσαλάκωμα» Μητσοτάκη βλέπει η Κουμουνδούρου μετά τον ανασχηματισμό

ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Χάρης Καστανίδης

Οι συνέπειες της υπόθεσης Αποστολάκη στην κυβέρνηση – Στα «κάγκελα» η ΚΟ της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01