search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:07
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Μεγάλη συγκίνηση του κόσμου που προσκύνησε τη σορό του (Video/Photos)

06.09.2021 16:12
mikis_soros-new

Το παρεκκλήσι στη Μητρόπολη Αθηνών και ο γύρω χώρος γέμισε ασφυκτικά από τον κόσμο που έφτασε για να προσκυνήσει τη σορό και να πει το ύστατο αντίο στον τεράστιο Έλληνα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός μεταφέρθηκε από το Πρώτο Νεκροταφείο στο οποίο φυλασσόταν επί 24ώρου βάσεως γύρω στις 3.30, ύστερα και από την απόφαση του δικαστηρίου και τα όποια προβλήματα με το γραφείο τελετών τα οποία και ξεπεράστηκαν.

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγο του

Στην Μητρόπολη ο κόσμος ήταν πολύς ενώ υπήρχαν και πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι φρόντιζαν να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις λόγω του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι κρατούσαν ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη και περίμεναν με υπομονή να αποχαιρετίσουν τον εμβληματικό καλλιτέχνη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Τρίτη από τις 10.00 μέχρι τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 10.00 μέχρι τις 4 το απόγευμα η σορός του εμβληματικού Έλληνα θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Η σορός θα φύγει από την Μητρόπολη την Τετάρτη, θα μπει στο πλοίο και θα πάει στα Χανιά όπου την Πέμπτη θα γίνει η ταφή του Μίκη στο νεκροταφείο του Γαλατά, όπως άλλωστε ήταν και η μεγάλη επιθυμία του.

Διαβάστε επίσης:

Ραφήνα: Είχε σκοτώσει τη μητέρα του ο ζωγράφος που βρέθηκε κρεμασμένος – Αυτοκτονία «δείχνουν» τα στοιχεία

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Χρήστος Στυλιανίδης ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Mad Clip: Εγκληματική ενέργεια το τροχαίο λέει ο παππούς του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58