search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

07.09.2021 18:56
roubikonas-new
Photo: thecaller.gr

Παρέμβαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας

Οι περίπου 20-30 αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό με μήνυμα “Κράτος εμπρηστής” και πέταξαν τρικάκια στη Μεσογείων, ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και έχουν γίνει προσαγωγές.

Στον ιστότοπό τους, αναφέρουν πως «είναι λοιπόν η καταστροφή μισού εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, είναι τα τόσα καμένα σπίτια, είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας μεροκαματιάρηδων αγροτών, μελισσοκόμων, ρετσινάδων στην Εύβοια, υπόθεση τριών ημερών δημοσιότητας; Είναι η τύχη ανθρώπων της τάξης μας ένα προπαγανδιστικό στιγμιότυπο στα ΜΜΕ με μοναδικό ζητούμενο μη τύχει και χάσει ψήφους η αγαπημένη τους κυβέρνηση; Από ό,τι φαίνεται, είναι. Και είναι γιατί εμείς, ο κόσμος της δουλειάς, οι φτωχοί/ές, οι εκμεταλλευόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες τους έχουμε δώσει κάθε δικαίωμα. Τους έχουμε επιτρέψει να μας οδηγούν στην καταστροφή, να μας εγκαταλείπουν στην καταστροφή και μετά να κλαίνε για τρεις μέρες τη δική μας μοίρα πριν η καταστροφή μας καταλήξει στον κάδο της λήθης».

«Για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, για τους ανθρώπους της δικής μας τάξης, οι «τρεις ημέρες δημοσιότητας» θα διαρκέσουν χρόνια. Και πρέπει και αυτές οι καταστροφές και οι επερχόμενες να διαρκέσουν χρόνια και στη συνείδηση ολόκληρης της κοινωνικής βάσης. Κάθε φορά που το κράτος αποτυγχάνει να ικανοποιήσει τις δικές του «υποχρεώσεις», στο όνομα των οποίων κατέχει εξουσία, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν και γιατί πρέπει να συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε αυτή την εξουσία», αναφέρουν σε άλλο σημείο.

«Δεν είναι ανίκανο το κράτος. Αντίθετα είναι εξαιρετικά ικανό να κάνει τη δουλειά του. Τη δική του δουλειά, όχι τη δική μας. Κι όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο. Αν κάποτε έπρεπε να διοχετεύει κονδύλια σε καθαρισμούς δασών και ζώνες πυροπροστασίας, σήμερα αυτά τα ποσά μπορεί να τα κυκλοφορήσει στην αγορά με τρόπους όπως συνεντεύξεις τύπου ή μαζικές ενημερωτικές καμπάνιες στα Αθηναϊκά μέσα μεταφοράς για τους κινδύνους πυρκαγιάς από αγροτικές δραστηριότητες και να βγάλει και την υποχρέωση. Αν κάποτε έπρεπε να σώσει, συντονίζοντας τους κατοίκους, ένα χωριό από το να καεί, σήμερα κηρύττει επικοινωνιακή εκστρατεία υπέρ της «ανθρώπινης ζωής», εκκενώνει τα πάντα και αφήνει το χωριό να καεί απαιτώντας να ακούσει και ευχαριστώ στη συνέχεια. Το κράτος κάνει όλο και καλύτερα τη δουλειά του κι αυτό σημαίνει ότι οι «δικές μας δουλειές» πάνε όλο και χειρότερα. Το νέο στάνταρ σε μια επαπειλούμενη καταστροφή έχει πέσει τόσο χαμηλά, όσο απλά να βγούμε ζωντανοί από αυτήν. Δεν θα πάμε μακριά έτσι, σίγουρα όχι μέσα σε πανδημία και κλιματική αλλαγή. Και αυτό το είδαμε πεντακάθαρα ακόμα και μέσα από τα ΜΜΕ εκείνες τις μέρες» γράφουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Γεωργίου: Το παράπονο που του εξέφρασε η Μάρω Κοντού (Video)

Δώρα Χρυσικού για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Νιώθεις ότι ο χρόνος σου τελειώνει, αλλά δεν είναι έτσι» (Video)

Μπιμπίλας για αποκλεισμό Φιλιππίδη από την TV: «Τιμωρούνται όλοι οι ηθοποιοί μαζί του» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29