ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:50
MENU CLOSE

Δίδυμοι Πύργοι: Επανεμφανίστηκε ο «νεκρός» αρχηγός της Αλ Κάιντα ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου

12.09.2021 19:33

Είκοσι χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, εντείνεται το μυστήριο γύρω από τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουάχρι.

Σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των ισλαμιστικών τζιχαντιστικών οργανώσεων, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουάχρι, φέρεται να εντοπίζεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο, στην 20η επέτειο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό, ο Αλ Ζαουάχρι αναφέρει ότι «Η Ιερουσαλήμ δεν θα εβραιοποιηθεί ποτέ» και επαινεί τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπος SITE, στο βίντεο ο Αλ Ζαουάχρι αναφέρεται ακόμη στην αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου αν και η συμφωνία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων με τους Ταλιμπάν είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Εγείρονται ωστόσο αμφιβολίες για το κατά πόσο το βίντεο των 60 λεπτών είναι πρόσφατο. 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του ιστότοπου, Ρίτα Κατζ, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα «δεν αναφέρεται στη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν» και η αναφορά του στην «αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν» ίσως έχει γίνει πριν από τον Φεβρουάριο του 2020», μετά τη Συμφωνία της Ντόχα.

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Συγκλονιστικό ατύχημα – Ρόδα μονοθέσιου «έξυσε» τον Χάμιλτον (Video)

Χρηστίδου σε επικριτές της για Κωνσταντίδου: «Αφού ήταν λίγο, αν την συναντήσεις μπορείς να κάνεις το “πολύ”»

Κυβέρνηση: Με συγκρούσεις και η 2η διετία και… όποιος αντέξει

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:50
Exit mobile version