search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Σεισμός στην Αττική: «Πιθανόν από το ρήγμα της Πάρνηθας τα 3,7 Ρίχτερ» – Τι λένε σεισμολόγοι

12.09.2021 15:19
Seismos_new

Από το ρήγμα της Πάρνηθας, που «έδωσε» τον ισχυρό σεισμό του 1999, προέρχεται -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σεισμολόγων- η σεισμική δόνηση των 3,7 Ρίχτερ, που ταρακούνησαν το μεσημέρι της Κυριακής την Αττική.

Ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός ήταν επιφανειακός, με βάθος 14,5 χιλιόμετρα, και εκδηλώθηκε 11 χιλιόμετρα Βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας.

«Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας», ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας.

Λέκκας: Παρακολουθούμε το φαινόμενο

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Επειδή ήταν στον κόμβο της Κάτω Κηφισιάς ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα. Θα δούμε στη συνέχεια περισσότερα δεδομένα», ανέφερε στο newsbomb.gr o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

«Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας», λέει ο Τσελέντης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, στην πρώτη αντίδρασή του, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

«Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους των 15 χιλιομέτρων έγινε αρκετά αισθητός στην Αθήνα», έγραψε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Μπιμπίλας για Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε έτσι» (Videos)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω καμιά πρόθεση να σας απαντήσω» – Η ερώτηση που απέφυγε στη ΔΕΘ

Φωτιά τώρα: Σε χορτολιβαδική έκταση στην Ίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:36