search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:19
MENU CLOSE

Σφαγή: Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα – Δολοφόνησαν 1.500 δελφίνια σε ένα έθιμο (Photos/Video)

14.09.2021 17:26
sfagi_delfinia-new

Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες είναι σκληρές και συνάμα σπαρακτικές. Για το τίποτε, για ένα έθιμο, στα νησιά Φερόε, σφαγιάστηκαν 1500 δελφίνια στην παραλία και η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα τους.

Πρόκειται για το ετήσιο έθιμο Grindadrap το οποίο έχει τις ρίζες του στον 9ο αιώνα και έρχεται κατευθείαν από την εποχή που οι Βίκινγκς κατέβηκαν νοτιότερα και άρχισαν να εγκαθίστανται στα νησιά Φερόε.

Φέτος η σφαγή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην ιστορία και συνολικά 1428 δελφίνια «πέρασαν από τη λεπίδα» των κατοίκων των νησιών. Η αμέσως μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών εξαιτίας του εθίμου αυτού ήταν το 2013, όταν είχαν δολοφονηθεί 430 θηλαστικά.

Το αποκρουστικό έθιμο χρειάζεται συνεργασία των ψαράδων αλλά και των «κυνηγών» των ανδρών δηλαδή που περιμένουν τα δελφίνια στην ακτή με γάντζους, λόγχες και μαχαίρια. Οι ψαράδες με τα αλιευτικά σκάφη τους εντοπίζουν τα θηλαστικά στα ανοιχτά και τα οδηγούν με μανούβρες  στην ακτή. Τότε η μοίρα των δελφινιών είναι μια: Θάνατος.

Η μαζική δολοφονία γίνεται κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Skálafjørður. Στη συνέχεια οι κάτοικοι των νησιών αφού δολοφονήσουν τα δελφίνια παίρνουν το λίπος και το κρέας τους και το μοιράζονται μεταξύ τους. Και μαζί με τα δελφίνια τον θάνατο βρίσκουν και φάλαινες και φώκιες.

Η θύελλα διαμαρτυριών που ξεσηκώνεται κάθε χρόνο από περιβαλλοντικές ομάδες και όχι μόνο είναι τεράστια ενώ με μια σύντομη καταγραφή της οργάνωσης Sea Shepherd τα τελευταία δυο χρόνια τουλάχιστον 8.000 κητοειδή έχουν βρει το θάνατο.

Ενώ η οργάνωση Blue Planet Society ανέφερε: «Κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο. Η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια».

Διαβάστε επίσης:

Tι αλλάζει στο σχολείο: Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων

Αυξήσεις στο ρεύμα: Θα είναι ανάλογες των κιλοβατώρων – Πώς θα εφαρμόζεται η επιδότηση (παραδείγματα)

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Αποφάσισε να πουλήσει για 1,8 εκατ. ευρώ το εξοχικό των Παπανδρέου στην Κορινθία (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:12