search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Τουρκία: Πιέσεις προς την Ευρώπη από Ερντογάν που παίζει το «χαρτί» του προσφυγικού

14.09.2021 22:26
erdogan_new

Πατώντας πάνω στην ανησυχία της Ευρώπης για προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ασκεί πιέσεις και προειδοποιεί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα «παίζει το χαρτί» των προσφύγων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στον οποίο ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί νέες προσφυγικές ροές αναφερόμενος στο Αφγανιστάν και προειδοποίησε για επανάληψη των σκηνών του 2015, τότε που Σύροι πρόσφυγες έφευγαν από τα πεδία των μαχών στη χώρα τους.

Το μήνυμα Ερντογάν ήταν ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της, ενώ παράλληλα, άρχισε και τα παζάρια με την Ευρώπη, καθώς ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τη Γερμανία στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, ωστόσο, φαίνεται ότι ο Ερντογάν, πατώντας πάνω στους φόβους των Ευρωπαίων για νέο «κύμα» προσφύγων πιέζει για παραχωρήσεις και αφήνει να αιωρούνται έμμεσες απειλές για το τι προτίθεται να κάνει αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν: Θα κάνω τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στη μεσαία τάξη και θα πληρώσουν οι πλούσιοι

Ιταλία: Πιάστηκε τερατώδης καρχαρίας (Photos)

Ισπανία: Ο Σάντσεθ «πήρε το όπλο του» κατά της αύξησης της τιμής του ρεύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:30