search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:20
MENU CLOSE

Τουρκία: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα ανατολικά της Κρήτης

17.09.2021 09:34
erdogan

Αίσθηση έχει προκαλέσει οδηγία που εξέδωσε η τουρκική Navtex με αφορμή τις έρευνες που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα ανατολικά της Κρήτης και Κάσου.

Συγκεκριμένα η Τουρκική Navtex από το σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής αυτής ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα προχωρά σε επαναφορά του τουρκολυβικού μνημονίου.

Ωστόσο η οριοθέτηση αυτής της περιοχής έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε στη γειτονική χώρα το βιβλίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο «ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός».

Σύμφωνα με τον Ανταποκριτική του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος στο συγγραφικό του έργο τάσσεται κατά της Δύσης αλλά και της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατηγορεί την Δύση για το προσφυγικό, ενώ ασκεί κριτική σε ΗΠΑ και  Ισραήλ.

Τονίζει επίσης να αλλάξει η σύνθεση του Υπ. Ασφαλείας, διότι υποστηρίζει πως υπάρχουν Χριστιανικές τάσεις σε αυτό και προτείνει την ένταξη μουσουλμανικών χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Θα κάνω τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στη μεσαία τάξη και θα πληρώσουν οι πλούσιοι

Ιταλία: Πιάστηκε τερατώδης καρχαρίας (Photos)

Ισπανία: Ο Σάντσεθ «πήρε το όπλο του» κατά της αύξησης της τιμής του ρεύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:17