search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Λα Πάλμα: Εντυπωσιακές εικόνες από τις συνεχείς εκρήξεις του ηφαιστείου (Video)

20.09.2021 14:10
ifaistio

Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Λάβα εκτινάχθηκε σε ύψος εκατοντάδων μέτρων από το ηφαίστειο μετά την έκρηξή του την Κυριακή, ενώ ποτάμια λιωμένων πετρωμάτων ρέουν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω μιας αραιοκατοικημένης περιοχής της Λα Πάλμα.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές απομάκρυναν περίπου 5.000 ανθρώπους από χωριά στο νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, καθώς λάβα βγαίνει από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο εξερράγη χθες Κυριακή.

«Το κύμα της λάβας έχει ήδη καταπιεί 20 σπίτια στο χωριό Ελ Πάσο όπως και κάποιους δρόμους», δήλωσε ο δήμαρχος Σέρχιο Ροντρίγκεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό TVE σήμερα το πρωί.

«Πλέον κατευθύνεται προς το γειτονικό χωριό Λος Λιάνος δε Αριδάνε όπου κινδυνεύουν εκατοντάδες σπίτια», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Παρακολουθούμε τη ροή της λάβας», εξήγησε.

Οι τοπικές αρχές έχουν απομακρύνει περίπου 5.000 ανθρώπους από τέσσερα χωριά, περιλαμβανομένων των Ελ Πάσο και Λος Λιάνος δε Αριδάνε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας των Καναρίων Άνχελ Βίκτορ Τόρες δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθούν άλλοι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

«Η λάβα κινείται προς τις ακτές και οι ζημιές θα είναι μόνο υλικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περίπου 17 με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάβας», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Σιβηρία: Οκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο – Νεκρός ο δράστης – Φοιτητές πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν (Video/Photo)

Γερμανικές εκλογές: Νικητής και στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο Όλαφ Σολτς

Κίνα: Αγοράκι μπαίνει ολομόναχο σε καραντίνα και ραγίζει καρδιές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:46