search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Διπλό μπλόκο σε αρνητές – Τέλος το αυτόφωρο και η προσαγωγή των εκπαιδευτικών

22.09.2021 16:23
mathites_sxoleio_maskes-new

Λύση στο πρόβλημα των προσαγωγών στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικών, που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, μετά από μηνύσεις γονέων αρνητών βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές.

Έτσι μετά από παρέμβαση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που μηνύονται για αυτό το λόγο. Παράλληλα έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.



Η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ώσπου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται εγκύκλιος από τον Άρειο Πάγο, εναντίον των αρνητών και της βιομηχανίας μηνύσεων που καταθέτουν.

Μηνύσεις και προπηλακισμοί σε εκπαιδευτικούς από αρνητές γονείς

Υπενθυμίζεται ότι τον μπελά τους έχουν βρει οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατεύσουν τους μαθητές, καθώς οι γονείς αρνητές απτόητοι συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, με έναν πατέρα ο οποίος χθες εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο ο ίδιος, παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και θα δικαστεί, σήμερα ξαναπήγε στο σχολείο για να κάνει μήνυση στη διευθύντρια, με την οποία της ζητάει 2,7 εκατομμύρια ευρώ!

«Κεραυνοί» Κεραμέως κατά αρνητών-γονέων: Θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς


Και η υπουργός Παιδείας όμως, Νίκη Κεραμέως, πήρε θέση για το ζήτημα και εξήγησε σήμερα ότι ήδη από την περασμένη χρονιά «περάσαμε μια διάταξη με την οποία καλύπτουμε πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς μας. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά».



Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς


Χθες πάντως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Αίτνα: Έφτασαν στην Ελλάδα επικίνδυνες εκπομπές διοξειδίου του Θείου από την έκρηξη του ηφαιστείου (Photos)

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση – Τι λέει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας

Ασπρόπυργος: Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας – Κάηκε και διπλανή επιχείρηση (Photos, video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:25