search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:08
MENU CLOSE

Αίτνα: Έφτασαν στην Ελλάδα επικίνδυνες εκπομπές διοξειδίου του Θείου από την έκρηξη του ηφαιστείου (Photos)

22.09.2021 11:37
Untitled design (1)

Οι επιπτώσεις από το «ξύπνημα» του ηφαιστείου της Αίτνας έφτασαν και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τον κώδωνα του κινδύνου, έκρουσε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) που καταγράφηκαν στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, από το νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει πυκνός καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα!

Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus

Αν στην μετεοπαρέα μας έχουμε ειδικούς επι του θέματος θα χαρούμε να έχουμε τις απόψεις τους για το αν και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντως.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο καπνός που φτάνει στην Ελλάδα

Ως προς την επικινδυνότητα, μεγαλύτερη σημασία έχει το ύψος μέχρι το οποίο μπορεί να φτάσει μια στήλη καπνού και να διασπείρει το φορτίο τέφρας που έχει, όπως λένε οι επιστήμονες,

Σημαντικό ρόλο για την διασπορά έχουν οι επικρατούντες άνεμοι (περιοχή ομπρέλας), ο ρυθμός ανόδου της στήλης, η περιεκτικότητα σε στάχτη που μπορεί να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, και η διάρκεια των ηφαιστειακών σύννεφων, διότι έχει άμεσες επιπτώσεις στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: Εντάσεις μεταξύ εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας (Video)

Γιούχαραν τον Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη: «Θερμή» υποδοχή με αποδοκιμασίες και συνθήματα (photos/video)

Λάρισα: Βρέφος επτά ημερών πέθανε στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06