search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σκέψεις και για τοπικό lockdown στην Θεσσαλονίκη – Προβληματισμός για τα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων

22.09.2021 07:49
thessaloniki_new

Η Βόρεια Ελλάδα φλέγεται εξ αιτίας της πανδημίας και η κυβέρνηση τρέχει για να προλάβει την… παρέλαση καθώς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου την περσινή χρονιά υπήρξε καθοριστικός για την επέκταση του κορωνοϊού και τον ιδιαιτέρα αυξημένο αριθμό θανάτων στην συμπρωτεύουσα.

Σήμερα μάλιστα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια  υπουργός, Μίνα Γκάγκα, θα βρεθούν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουν με όλους τους αρμόδιους φορείς τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια η κατάσταση. Με δεδομένο μάλιστα ότι ένα νέο lockdown στην συμπρωτεύουσα θα δημιουργούσε σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία τα στελέχη του υπουργείου Υγείας θα πιέσουν ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση των εμβολιασμών ζητώντας και την συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Στην συνέχεια μάλιστα θα επισκεφθούν την Κοζάνη, αλλά την Αλεξανδρούπολη δύο πόλεις που πλήρωσαν ακριβά το τίμημα του τρίτου κύματος της πανδημίας

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως λένε το πρόγραμμα των εμβολιασμών δεν έχει πάει καλά στην Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ενώ οι ΜΕΘ γεμίζουν με ανεμβολίαστους ασθενείς.

Οι ίδιοι άνθρωποι έχουναρχίσει ακόμα να συζητούν μέχρι και το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown για κάποιες μέρες προκειμένου να αναχαιτίσουν τα κρούσματα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες από τα 3.040 κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα, τα 449 ήταν στην Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος λέγοντας  ότι αυτή την εβδομάδα, παρά τη μείωση των προηγούμενων ημερών, οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας από τους 53 ασθενείς στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, οι 51 –δηλαδή το συντριπτικό ποσοστό του 96,2%δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Συνολικά, στα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, με τους 202 (81,5%) να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ και οι 22 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα οξυγόνου επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικάq

-55,52% έχει κάνει μία δόση

-51,24 κάνει και τις δύο δόσεις

Ο  διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος χθες, Τρίτη, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας ενόψει του χειμώνα και την πληρότητα στις ΜΕΘ.

«Από τέλη Αυγούστου στη ΜΕΘ ένας βγαίνει, άλλος μπαίνει» είπε ο Ν. Καπραβέλος ενώ ευχήθηκε να μην ζήσει η Θεσσαλονίκη ξανά τα όσα τραγικά συνέβησαν πέρσι το φθινόπωρο.

«Οι εξελίξεις θα είναι σαν ντόμινο. Αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς δεν θα μπορούμε σαν σύστημα υγείας να καλύψουμε τις ανάγκες» τόνισε επίσης και δεν απέκλεισε ακόμη και οριζόντια μέτρα αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Η Μητρόπολη Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη: Είχε ασταθή πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό, υπέρμετρες οι εκδηλώσεις τιμής του έργου του

Εμβολιασμός παιδιών: Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου λύνουν κάθε απορία των γονέων

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18