search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τα εκτεταμένα τεστ περιόρισαν τη διασπορά στους μαθητές, λέει το υπ. Παιδείας

23.09.2021 20:39
mathites_sxoleio_maskes-new

Για περιορισμό της κυκλοφορίας του κορωνοϊού συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, από την ελεγχόμενη επαναλειτουργία σχολείων με εκτεταμένα τεστ, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνουν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ που επικαλούνται, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4.324 κατά μέσο όρο. Παράλληλα, τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4738 κατά μέσο όρο.

«Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος: μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών» σημειώνουν.  

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5371 κρούσματα συνολικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κόντρα μεταξύ πανεπιστημιακών και νοσοκομειακών γιατρών

Κορωνοϊός: «Κοκκίνησαν» Καστοριά, Δράμα, Ξάνθη

Μόσιαλος τρολάρει αντιεμβολιαστές: «Μην πάρετε το νέο iPhone, φτιάχτηκε σε μόλις έναν χρόνο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24