search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:50
MENU CLOSE

Oυρανοξύστης Παρκ Άβενιου: Από σύμβολο χλιδής των απανταχού ζάπλουτων έγινε μνημείο… σφαλμάτων (photos)

24.09.2021 20:58
park_avenue1

Μία από τις πιο «καραμπινάτες» περιπτώσεις αποτυχημένου πρότζεκτ που προοριζόταν για μνημείο παγκόσμιας χλιδής και πλούτου και καταλήγει στα… δικαστήρια είναι χωρίς αμφιβολία ο περιβόητος ουρανοξύστης 432 της Παρκ Αβενιου στη Νέα Υόρκη.

Ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το 2015 και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου που έσπευσαν να αγοράσουν πανάκριβα ένα από τα προνομιούχα διαμερίσματα με την εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ

Ο ουρανοξύστης θεωρείται πιο ψηλός ακόμα και από το Empire State Building και το One World Trade Center και είναι σχεδιασμένος από το ίσως πιο γνωστό παγκοσμίως στούντιο αρχιτεκτονικής Foster + Partners.

Χωρίζεται σε τρία τμήματα που ξεκινούν από το δρόμο και έχουν μικρότερο μέγεθος καθώς ανεβαίνουν προς τα πάνω.

Λίγα χρόνια μετά το ίδιο κτίριο αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των ζάπλουτων κατοίκων του και τους σχεδιαστές του.

Συγκεκριμένα ομάδα ιδιοκτητών υπέβαλε μήνυση για τα εκατοντάδες προβλήματα που εμφανίζει ο πανάκριβος αυτός ουρανοξύστης.

Συγκεκριμένα στον κατάλογο των ελαττωμάτων εντάσσουν την έλλειψη πρόνοιας για καταστάσεις πλημμύρας, τα προβλήματα στον ανελκυστήρα, όπως και τους έντονους θορύβους.

Ο ουρανοξύστης έχει φέρει κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική αγορά.

Οι περισσότεροι χώροι του κτιρίου έχουν πωληθεί με εκτιμώμενη αθροιστική αξία των 3,1 δισ. δολαρίων. Το ρετιρέ στον 96ο όροφο πουλήθηκε το 2016 έναντι 88 εκατ. δολαρίων σε εταιρεία, που εκπροσωπεί τον Σαουδάραβα μεγιστάνα του λιανεμπορίου, Φαουάζ Αλχοκέρ.

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Άλεξ Ροντρίγκεζ αγόρασαν ένα διαμέρισμα 370 τετραγωνικών μέτρων έναντι 15,3 εκατ. δολαρίων το 2018 και το πούλησαν περίπου έναν χρόνο αργότερα.

Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι κάτοικοι του πύργου μιλούν για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη, πολλά από τα οποία εγείρουν σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.

Οι κάτοικοι έχουν υποβάλει μήνυση, μεταξύ άλλων, στις κατασκευάστριες εταιρείες CIM Group και Macklowe Properties.

Το κτίριο έχει υποστεί μία σειρά από πλημμύρες. Τον Νοέμβριο του 2018 ένα πρόβλημα στα υδραυλικά είχε ως αποτέλεσμα να μπει νερό στο σύστημα των ανελκυστήρων και τέσσερις ανελκυστήρες να μείνουν εκτός λειτουργίας για εβδομάδες. Η Σαρίνα Αμπράμοβιτς έχει υποστηρίξει ότι πλημμύρισε και το διαμέρισμά της λόγω ανάλογης βλάβης, γεγονός που προκάλεσε ζημιά 500.000 δολαρίων.

Το συμβούλιο κατοίκων διεκδικεί το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων, μαζί με αποζημιώσεις, στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:

Ταξιδεύοντας με στυλ και με… Louis Vuitton: Ένα βιβλίο γεμάτο πολυτέλεια και περιπέτεια

Η Μέρκελ και το… απρόoπτο με τον παπαγάλο (Photo)

Επικός γορίλας κάνει στοματικό σεξ στη σύντροφό του στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:50