search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αισιόδοξα μηνύματα από τον Αλμπερ Μπουρλά – «Η πανδημία τελειώνει το 2022»

27.09.2021 17:43
bourla-new

Είχαμε συνηθίσει να μας λένε από την τηλεόραση από την αρχή της πανδημίας το περίφημο «οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες». Τελικά από ότι φαίνεται και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό μέσα στο 2022.

Μάλιστα ο κ. Μπουρλά με απλά λόγια τονίζει ότι ο κορωνοϊός θα εκφυλιστεί και σιγά σιγά θα μοιάζει με την απλή εποχική γρίπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer μίλησε στο ABC news και ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ ο οποίος είχε πει πριν λίγδες ημέρες πως η πανδημία θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά απάντησε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» είπε ο επικεφαλής της Pfizer. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Μάλιστα ο Αλμπερτ Μπουρλά προβλέπει πως όταν ξεμπερδέψουμε με την πανδημία θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα», διευκρίνισε και χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό βήμα την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και «πολύ καλή» την απόφαση του αμερικανικού CDC για την τρίτη δόση προς ηλικιωμένους και ευάλωτους. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία», είπε ο Αλμπέρτ Μπουρλά.

Διαβάστε επίσης:

«Κλειδώνει» η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία – Τι θα περιλαμβάνει

Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ της τράπεζας στη Μητροπόλεως (Photos)

Γερμανικές Εκλογές: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι «βγάζουν» καγκελάριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41