search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:12
MENU CLOSE

Τουρκία: «Τρολάρισμα» Ερντογάν από Μπαμπατζάν – Νέοι S-400; Οι παλιοί είναι ακόμα στις αποθήκες!

28.09.2021 10:24
ali_babajan_new

Την ευκαιρία να ειρωνευτεί σε απευθείας σύνδεση τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) Αλί Μπαμπατζάν και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του τούρκου προέδρου, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο FOX, επιχείρησε να αποδομήσει τις πρόσφατες απειλές Ερντογάν προς τις ΗΠΑ ότι θα αγοράσει όπλα «από όπου θέλει», δηλαδή από τη Ρωσία.

«Προσπαθεί να βάλει σε ανταγωνισμό τη Ρωσία με τις ΗΠΑ, αυτές είναι παλιές λογικές… Δηλαδή λέει “αν δε συνομιλείς μαζί μου εγώ θα πάω να αγοράσω άλλο ένα σύστημα S-400”. Και τι έγινε, τι έκανε; Δήλωσε πως πλήρωσε 2,5 δισεκ. δολάρια (για τους υπάρχοντες S-400) επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, και αμέσως αναγκάστηκε και τα αποθήκευσε… Αν τα λειτουργήσει θα επιβληθούν επιπλέον οικονομικές κυρώσεις!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Δευτέρα εκ νέου την Άγκυρα, ότι τυχόν αγορά νέων ρωσικών αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400 θα επιφέρει και νέες κυρώσεις. 

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία: Έκρηξη σε κτίριο στο Γκέτεμποργκ – 25 τραυματίες (video)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 30% οι ανθρωποκτονίες το 2020

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:12