search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Ερντογάν: Αγορά και 2ης παρτίδας πυραυλικών συστημάτων S-400

26.09.2021 19:50
S-400_new

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συνεχίζει να σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μια κίνηση που πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα η Άγκυρα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα αγοράσει.

Η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν -ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής- ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία-Εκλογές: «Ντέρμπι» δείχνουν τα Exit Polls – Οριακό προβάδισμα του SPD (Video)

Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας… στο νότιο Αφγανιστάν

Σάκκαρη: Ηττήθηκε από την Κονταβέιτ στον τελικό της Οστράβα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:30