search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Αίνιγμα Βενιζέλου για την απλή αναλογική -«Θα επανεξετάσει το αφήγημά του ο Μητσοτάκης»;

29.09.2021 08:23
VENIZELOS_NEW

Την Κυριακή το βράδυ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναλύοντας στον ΣΚΑΪ το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, πέταξε μία «βόμβα».

Υπεραμυνόμενος των κυβερνήσεων συνεργασίας, ανέφερε πως το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία ίσως κάνει και την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την οπτική της για τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική.

Ο Βενιζέλος με τον τρόπο του χτύπησε ουσιαστικά ένα καμπανάκι, λέγοντας πως οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να εξελιχθούν σε αίνιγμα και να μην είναι απλώς ο «ενοχλητικός πρώτος γύρος» πριν από τις δεύτερες «κανονικές» εκλογές που θα φέρουν την αυτοδυναμία.

«Το ζήτημα είναι, το γερμανικό εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στο να επανεξετάσει τη βασική του θέση ότι ‘διεκδικούμε ως Νέα Δημοκρατία μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αγνοήσουμε τις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική, θα πάμε στο επόμενο εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής μέσα από μία πολωτική γραμμή με άλλον πόλο το ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να διατυπώσει ένα νέο αφήγημα, θα τον νικήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ξανά μονοκομματική κυβέρνηση’; Αυτό το σενάριο πρέπει να το επανεξετάσει μετά από το γερμανικό αποτέλεσμα; Εγώ διατυπώνω το ερώτημα του κ. Παπαχελά με ευθύ τρόπο και νομίζω ότι θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες την άνεση να το συζητήσουμε εδώ στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Κύρτσος: Λάθος το τάιμινγκ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Ενόχληση Πλεύρη για «τις παρεμβάσεις Σκέρτσου» στα θέματα του Υπ. Υγείας – Ποιοι βλέπουν «καπέλωμα»

Βασίλης Λεβέντης: Η σύζυγος του αποκαλύπτει γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36