ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:21
MENU CLOSE

Eνέργεια: Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής οι αυξήσεις στις τιμές

30.09.2021 20:31

Εντείνεται ο προβληματισμός στην Ευρώπη για τις αυξήσεις στην ενέργεια, γεγονός που οδήγησε τους ευρωπαίους αξιωματούχους να εντάξουν το θέμα των υψηλών τιμών στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου στις 21-22 Οκτωβρίου.

«Η τρέχουσα αύξηση των τιμών συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ανάκαμψης από την πανδημία Covid-19, η οποία έχει σημαδέψει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Οι υψηλές τιμές ενέργειας θέτουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών μας υπό σοβαρή πίεση. Πολλές οικογένειες εξακολουθούν να αισθάνονται τον αντίκτυπο των επιπτώσεων της πανδημίας. Βραχυπρόθεσμα, πρέπει να εστιάσουμε στις άμεσες ανησυχίες για τα νοικοκυριά, τη βιομηχανία και τις ΜΜΕ. Αυτό είναι, σε πρώτη φάση, ευθύνη των κρατών μελών. Πρέπει όμως να συζητήσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει η ΕΕ» προσθέτει ο ευρωπαίος εκπρόσωπος.

Τέλος σημειώνει ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στην καινοτομία και την καθαρή ενέργεια. Η τρέχουσα κατάσταση υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία του καθορισμού μιας φιλόδοξης και ρεαλιστικής πορείας προς την εκπλήρωση των συλλογικών μας στόχων για το 2030 και το 2050, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη πράσινη μετάβαση που δεν αφήνει κανέναν πίσω», καταλήγει ο κ. Λέιντς.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου

«Κορωνο-χρέη»: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 36-72 δόσεις – Τα SOS της ρύθμισης

Θέρμανση: Στα ύψη φέτος πετρέλαιο και φυσικό αέριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version