search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σκέψεις για αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (Video)

30.09.2021 21:46
kovid-syntagma-new (2)

Αλλαγές στο «σχήμα» της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς πληροφορίες για ένα νέο και ευέλικτο σχήμα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η πολυμελής επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των 33 ατόμων για την παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι τη θέση της να πάρει ένα μικρό και πιο ευέλικτο σχήμα, μόλις επτά ατόμων, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σήμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα, αν και μέχρι στιγμής, πηγές του υπουργείου Υγείας διαψεύδουν τις πληροφορίες.

Ο λόγος που φέρεται να αποφασίστηκαν οι αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Επιτροπής είναι αρχικά πως μειώνεται η ανάγκη διαχείρισης καταστάσεων με επείγοντα χαρακτήρα.

Επιπλέον, η λήψη μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έχει πλέον μόνο τοπικό χαρακτήρα, και δεν χρειάζεται συνεχής επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων σε εθνικό επίπεδο.

Η 7μελης επιτροπή θα κρατήσει τον συμβουλευτικό της ρόλο και οι αποφάσεις της θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ θα συνεδριάζει και πιο αραιά σε σχέση με το τωρινό πολυπληθές σχήμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η απόφαση για το νέο μικρότερο σχήμα ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο γενικό lockdown.  

Διαβάστε επίσης

Μηνύματα Τσίπρα για ενωτικό συνέδριο σε συνάντηση με 11 κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Διαρκής η μάχη κατά του φασισμού

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μου η υπεράσπιση της πατρίδας- Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31