search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Μηνύματα Τσίπρα για ενωτικό συνέδριο σε συνάντηση με 11 κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ

30.09.2021 15:19
tsipras_new

Συνάντηση με 11 κορυφαία στελέχη του κόμματος είχε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία όπως φαίνεται εντάσσεται στο πλαίσιο των διεργασιών για το συνέδριο.

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, μετείχαν οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας.

Η κουβέντα αφορούσε τη συγκυρία και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, όπου ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επανέλαβε την εκτίμησή του για την Άνοιξη του 2022 και συσχετίζοντας το συνέδριο με τον χρόνο τον εκλογών υπογράμμισε την επιθυμία του πως αυτό θα πρέπει να είναι ένα ενωτικό συνέδριο.

Πιθανή και άλλη συνάντηση

Κατά πληροφορίες η συζήτηση δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την προετοιμασία και τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, ως εκ τούτου εκτιμάται ότι έχει αρκετό δρόμο. Πιθανόν, να γίνει άλλη μία συνάντηση με το ίδιο σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται ότι βασικά πρακτικά οργανωτικά ζητήματα (που σχετίζονται με τη διαμόρφωση του συνεδριακού σώματος, την εκλογή οργάνων κλπ) θα πρέπει εν πολλοίς να έχουν αποκρυσταλλωθεί.

Αν ο Τσίπρας επιζητά ένα πανηγυρικό συνέδριο λίγο πριν τις εκλογές που θα εκπέμπει σήμα προοπτικής νίκης για τις διάφορες τάσεις τα στοιχήματα και οι προϋποθέσεις που φαίνεται να θέτουν σχετίζονται με την αναπαραγωγή του ρόλου τους την επόμενη μέρα και κάποιες εγγυήσεις ότι δεν θα παραμεριστούν πολιτικά και οργανωτικά.

Ως γνωστόν τέτοιες ανησυχίες έχει ιδιαιτέρως η πλευρά της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» («Ομπρέλα») καθώς κατά καιρούς, από πλευρές εντός κι εκτός του κόμματος τα στελέχη της και η ιδεολογικοπολιτική τους γραμμή «υποδεικνύονται» ως βαρίδια που κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω.

Αλλάζει (;) ο χρόνος

Στο μεταξύ φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα και για τον χρόνο του συνεδρίου, και φαίνεται αυτό να πηγαίνει παραπίσω και γιατί οι εσωτερικές διευθετήσεις θέλουν χρόνο και επομένως αυτός δεν επαρκεί ως τα τέλη του έτους και για τις προσυνεδριακές διαδικασίες, αλλά και λόγω του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ.

Στο ηγετικό επιτελείο φαίνεται να θεωρούν ότι είναι άκομψο να πέσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτό του ΚΙΝΑΛ που ήδη ανακοινώθηκε για τις αρχές Δεκέμβρη. Πέραν αυτού έχει και μια σημασία το αποτέλεσμα του συνεδρίου (ποιος θα αναδειχθεί νέος αρχηγός) και τα πολιτικά μηνύματα που θα προκύψουν από αυτό.

Διαβάστε επίσης

Γεννηματά για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Διαρκής η μάχη κατά του φασισμού

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μου η υπεράσπιση της πατρίδας- Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών

Συρίγος για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46