search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στο «κάδρο» των ειδικών η απαγόρευση παρελάσεων – Τι απαντά ο Γεωργιάδης (Video)

30.09.2021 11:21
parelash_new

Στο «κάδρο» βάζουν οι ειδικοί τις παρελάσεις, με φόντο τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Ειδικοί θέτουν θέμα απαγόρευσης των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, προκειμένου να μη γίνει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Ματίνα Παγώνη: Εδώ πεθαίνει κόσμος, ας μη γίνει η παρέλαση

Ανήσυχη εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο OPEN. Όπως είπε οι εμβολιασμοί έχουν ουσιαστικά σταματήσει, ενώ τόνισε ότι οι μαθητικές παρελάσεις δε θα πρέπει να γίνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι κόκκινη, τι παρέλαση θα γίνει. Εδώ πεθαίνει  κόσμος ας μη γίνει η μαθητική παρέλαση».

Η κ. Παγώνη τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου να γίνει ξανά lockdown, ενώ ζήτησε μεγάλη καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών και εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τα Χριστούγεννα.

Γιώργος Παυλάκης: Τι παρελάσεις, προέχει να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα παρελάσεων, σημειώνοντας ότι προέχει να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για ενδεχόμενο «τσουνάμι» κρουσμάτων, καθώς η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη, ενώ τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα ληφθούν οριζόντιες αποφάσεις για τις παρελάσεις

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ  ότι δε θα ληφθούν οριζόντιες αποφάσεις για τις παρελάσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο ‘’κόκκινο’’. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο ‘’κόκκινο’’, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο ‘’πράσινο’’, θα ισχύσουν στο ‘’πράσινο’’». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα, τονίζοντας ότι πρόκειται για την περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, μια και έχει 53% μέσο όρο εμβολιασμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37