search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Το Αρκαλοχώρι «βούλιαξε» έως και 18 εκατοστά (Χάρτες)

30.09.2021 14:26
arkaloxori_new

Τα 5,8 Ρίχτερ αλλά και οι ισχυροί μετασεισμοί που «χτύπησαν» την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας βύθισαν το Αρκαλοχώρι αλλά και άλλες περιοχές του Ηρακλείου από 14 ως 18 εκατοστά.

Συγκεκριμένα, στις παρακάτω εικόνες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εδαφικής παραμόρφωσης που προκάλεσε η σεισμική διέγερση στο Αρκαλοχώρι όπως τα υπολογίζει η τεχνική της Δορυφορικής Συμβολομετρίας που εφαρμόστηκε στο Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού Γης & Γεωκαταστροφών με συντονίστρια την επίκουρη καθηγήτρια Δρ. Μ. Κούλη και τον καθηγητή Φίλιππο Βαλιανάτο.

Όπως εξηγεί ο Φίλιππος Βαλιανάτος στο cretaliveχρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τον σεισμό και εφαρμόζοντας την τεχνική της δορυφορικής συμβολομετρίας, οι ερευνητές του Ινστιτούτου υπολογίσαμε την παραμόρφωση στη ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπως την προκάλεσαν ο κύριος σεισμός και ο μεγαλύτερος μετασεισμός που ακολούθησε».

Οι εικόνες μας δείχνουν το πώς η παραμόρφωση κατανέμεται στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού αλλά και την μεγάλη βύθιση που προκάλεσε η σεισμική διέγερση.

«Οι παραμορφώσεις που προέκυψαν είναι από 14 ως 18 εκατοστά», προσθέτει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Προκλητική η κατηγορούμενη – «Ιωάννα ξέρεις εσύ γιατί έγινε όλο αυτό» (video)

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του μουσικοσυνθέτη

Κορωνοϊός: Στο «κάδρο» των ειδικών η απαγόρευση παρελάσεων – Τι απαντά ο Γεωργιάδης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00