ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:56
MENU CLOSE

Δένδιας για ελληνογαλλική συμφωνία: Η Άγκυρα λειτουργεί ως εν δυνάμει επιτιθέμενη

01.10.2021 16:03

Με αυστηρό τόνο απάντηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στις εκνευρισμένες και προκλητικές αντιδράσεις της Τουρκίας για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Προσέθεσε, δε, ότι «στο πλαίσιο αυτό, των αμυντικών προτεραιοτήτων των συμφωνιών, θα ήθελα να πω πως οι τουρκικές αιτιάσεις είναι απαράδεκτες. Αν η Τουρκία ενοχλείται από τις συμφωνίες, διαλαμβάνει τον εαυτό της ως εν δυνάμει επιτιθέμενο», ενώ για τις διερευνητικές επαφές Αθήνας-Άγκυρας τόνισε ότι «θα διεξαχθούν στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα. Δηλώνω ευθέως ότι παρά τις τουρκικές προκλήσεις, η Ελλάδα όπως πάντα προσέρχεται στις συνομιλίες με διάθεση εποικοδομητική. Στις άτυπες αυτές επαφές θα εξεταστεί το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Βεβαίως η χώρα μας δεν έχει αυξημένες ελπίδες, αλλά ποιος ξέρει, μπορεί η πραγματικότητα να μας διαψεύσει ευχάριστα».

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικόμεταναστευτικό, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «εξήγησα στον συνάδελφο, η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού. Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση. Να εντείνει τις προσπάθειες της η Ευρώπη για να διαφυλάξει τα σύνορά της. Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

Διαβάστε επίσης

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνογαλλική Συμφωνία αν δεν αλλάξουν τα άρθρα 2 και 18

Μητσοτάκης: Να καταλήξει η ΕΕ σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

Καμμένος: Η Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο – Συνέντευξη μετά από 1,5 χρόνο (Video)

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:54
Exit mobile version