search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Ξαναρχίζουν οι διερευνητικές επαφές – Την Τετάρτη στην Άγκυρα

01.10.2021 12:41
dierevnitikes

Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην ‘Αγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προηγούμενος 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε πραγματοποιηθεί προ επταμήνου -συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου- στην Αθήνα.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, είναι οι πρεσβευτές Παύλος ΑποστολίδηςΑλέξανδρος Κουγιού και η διπλωμάτης Ιφιγένεια Καναρά. Οι Σεντάτ ΟνάλΤσαγατάι Ερτσίγες και Μπαρίς Καλκαβάν αποτελούν την τουρκική αντιπροσωπεία.

Προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο»

Η συνάντηση θα γίνει μετά την πρώτη επίσημη τουρκική αντίδραση στην ελληνογαλλική συμφωνία για τα εξοπλιστικά και το αμυντικό δόγμα, με την Άγκυρα να διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο.

Στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη αντίδραση της γείτονος, που έρχεται σε συνέχεια του αρχικού εκνευρισμού όπως εκφραζόταν από τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο»

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μου η υπεράσπιση της πατρίδας- Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική συνδρομή με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03