search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:29
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Eκνευρισμός για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

28.09.2021 16:39
mitsotakis-makron-new

Εκνευρισμό στην Άγκυρα έχει προκαλέσει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, όπως αποτυπώνεται στον τουρκικό Τύπο. 

Η υπογραφή συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση, από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία «βλέπουν» την χώρα τους, πίσω από την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Αθήνα, η οποία στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, κατέληξε σε νέα συμφωνία με τη σύμμαχό της, Γαλλία» επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Milliyet, στο οποίο γίνεται αναφορά και στην αγορά των 24 μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, η οποία, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα, «έλαβε τη μεγαλύτερη στήριξη από Γαλλία και ΗΠΑ στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου».

Το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT, επισημαίνει σε άρθρο για τη συμφωνία ότι η Ελλάδα επιταχύνει στην κούρσα των εξοπλισμών με τις υπογραφές του Έλληνα πρωθυπουργού να δείχνουν πως η Ελλάδα κάνει σοβαρά βήματα για εξοπλισμούς.

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ σχολιάζει ειρωνικά τη συμφωνία, λέγοντας πως «τους γείτονες θα τους προστατεύει η Γαλλία» και «αγοράζουν φρεγάτες και μαχητικά από τον Μακρόν».

Η Χουριέτ, γράφει «Η Ελλάδα αγοράζει 3 φρεγάτες από την Γαλλία. Οι δύο ηγέτες μίλησαν για στρατηγική συμμαχία», ενώ «ενοχλημένη» παρουσιάζεται η ιστοσελίδα haber3, καθώς με τίτλο «ο φόβος της Ελλάδας για την Τουρκία έχει κόστος», υποστηρίζει ότι «η Αθήνα, που αντιμετωπίζει συχνά στρατιωτικά την Τουρκία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο, αγόρασε μια φρεγάτες πληρώνοντας 3 δισ. ευρώ στη Γαλλία».

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά για αγορά Belharra: Συμφωνούμε αλλά να δοθούν εξηγήσεις για την περσινή αναβολή (Video)

To μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τις γαλλικές φρεγάτες: «Έρχεται το Θεόρατο Κύμα»

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:29