search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:30
MENU CLOSE

Ψηφιακή κάλπη στο Avaaz για να κοπεί το «The bachelor»

01.10.2021 10:04
bachelor_ipografes_new

Πιθανόν να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και όχι μόνον στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά.

Έχει ανοίξει «λογαριασμός» στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Avaaz με αίτημα την συγκέντρωση ψήφων ώστε να καταργηθεί, να σταματήσει, η μετάδοση του ριάλιτι «The bachelor», το οποίο και φέτος έχει ο Alpha στο πρόγραμμα του.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου είχαν ήδη  ψηφίσει 14.445 με στόχο να συγκεντρωθούν 20.000 ψήφοι. Είναι εντυπωσιακό καθώς  η «κάλπη» άνοιξε πριν από πέντε ημέρες, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα πραγματοποιείται με το σκεπτικό ότι το ριάλιτι του Alpha υποτιμά βάναυσα τη γυναίκα, αναπαράγει και συντηρεί σεξιστικά πρότυπα, ωθεί και προωθεί τον ανταγωνισμό και την  επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία.

Το ριάλιτι είχε τεθεί πέρσι στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το οποίο είχε ανοίξει «φάκελο» και εν τέλει επέβαλε- τον Μάιο του 2020 και αφού είχε τελειώσει το πρόγραμμα- χρηματικό πρόστιμο στον Alpha συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

Τα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά».

Τα υπόλοιπα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Στην απόφαση παρατίθενται και ατάκες που ακούστηκαν στο αμφιλεγόμενο ριάλιτι και οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όπως «νιώθω πολύ τυχερός, γιατί τόσες γυναίκες λικνίζονται γύρω μου», «θεωρώ ότι έχεις το πιο γυναικείο κορμί στο σπίτι, το πιο ελκυστικό», «δεν το κρύβω η Ραφαέλα ήταν πολύ σέξι πάνω στο τραμπολίνο» κ.ά. από τον περσινό πρωταγωνιστή του ριάλιτι, Παναγιώτη Βασιλάκο, αλλά και πολλές άλλες όπως «είστε ελεεινές», «γουρούνα είσαι κοπέλα μου», «αυτή η χωριάτα, τί του λέει τόση ώρα;», «η Χριστίνα να βουλώσει το στόμα της», «θα την φυτέψω», «θα σε πνίξω, δεν σου την χαρίζω, να το ξέρεις», «άντε, σούργελο δεν μπορώ», «Ραφαέλα έχεις βγάλει έναν κωλοχαρακτήρα», «ξεκάθαρα είναι διαχειρίσιμη και είναι σαν ζώο» κ.ά. από τις παίκτριες-υποψήφιες «νύφες».

Μάλιστα οι καταγγελίες πολιτών/τηλεθεατών, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, «έπεφταν βροχηδόν» στο ΕΣΡ, ήδη από τα πρώτα πέντε  επεισόδια του ριάλιτι.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Το… αουτσάιντερ άφησε πίσω χιλιόμετρα τις «βασίλισσες» της πρωινής ζώνης

Διευθυντής Βήματος για Μητσοτάκη: «Πέρασε της ψυχής του τον τάραχο τον Αύγουστο»

Χατζηβασιλείου: Δε θα ξανακάνω την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» αν και μου το ζητάνε συνέχεια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:30