search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:24
MENU CLOSE

Διευθυντής Βήματος για Μητσοτάκη: «Πέρασε της ψυχής του τον τάραχο τον Αύγουστο»

30.09.2021 12:11
mitsotakis deth

«Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε της ψυχής του τον τάραχο τον περασμένο Αύγουστο. Οι καταστροφικές πυρκαγιές κλόνισαν την εικόνα της αποτελεσματικής διακυβέρνησης που έχτισε στην πρώτη φάση διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, η οποία και του επέτρεψε να εμφανίζεται κυρίαρχος στο εγχώριο πολιτικό παιχνίδι».

Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης.

Στο άρθρο του γράφει ακόμη ότι: «Οι πυρκαγιές, χωρίς αμφιβολία, τραυμάτισαν την κυβέρνησή του και μαζί προσέφεραν την ευκαιρία ανάδειξης των όποιων προβλημάτων ανέκυψαν στη διάρκεια της πανδημίας».

Παράλληλα, στη συνέχεια κάνει λόγο για «πραγματική κρίση» ενώ περιγράφει το damage control που επιχείρησε όπως λέει ο πρωθυπουγός με την παρουσία του στη ΔΕΘ.

«Ηταν μια πραγματική κρίση, στο αποτέλεσμα της οποίας διαμορφώθηκε το πρώτο πεδίο ευθείας αμφισβήτησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε ο ίδιος να αποδεχθεί λάθη και παραλείψεις, να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και μαζί, προς επίρρωση της ανάληψης των πολιτικών ευθυνών, να προβεί σε έναν όχι και τόσο επιτυχημένο ανασχηματισμό, καθώς συνοδεύθηκε από την άρνηση Αποστολάκη και τις πολλές επικρίσεις για αναιτιολόγητες αποχωρήσεις και αστήρικτες τοποθετήσεις.

Είναι ακριβές ότι εκεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πέρασε δύσκολες και αποδιοργανωτικές μέρες. Ωστόσο ανέλαβε γρήγορα δυνάμεις και επιχείρησε να ανασυγκροτήσει την κυβέρνηση, στρέφοντας κυρίως το ενδιαφέρον της στην οικονομία, στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Η παρουσία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης είχε σκοπό να περιορίσει κατά το δυνατόν τη ζημιά του Αυγούστου, να επιχειρήσει ένα είδος επανεκκίνησης και βεβαίως να αναγεννήσει τις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες μέρες».

Στο τέλος ωστόσο του άρθρου ο διευθυντής του Βήματος εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης ξεπέρασε την κρίση και έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του:

«Οσοι νομίζουν ότι θα παραδοθεί στη φθορά του χρόνου κάνουν λάθος. Ο κ. Μητσοτάκης, στον δρόμο προς τις κάλπες, θα δημιουργεί συνεχώς γεγονότα, ικανά να καταδεικνύουν κάθε φορά τη διαφορά με τους αντιπάλους του, οι οποίοι επιμένουν σε απλοϊκά δόγματα και υπεραπλουστευτικά σχήματα πολιτικής, χωρίς τις κατάλληλες και τις επιβεβλημένες εκ των συνθηκών βαθιές επεξεργασίες» καταλήγει ο Αντώνης Καρακούσης.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου: Γιατί έχει μαξιλαράκι με το πρόσωπό της και τη γάτα της στο Προεδρικό Μέγαρο (Photo)

Συρίγος για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες! (Video)

Νέα «επιτροπή για τις λοιμώξεις» ετοιμάζει ο Θάνος Πλεύρης – Ποιος θα είναι επικεφαλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:24