search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Αφράτες τηγανίτες γλυκοκολοκύθας

02.10.2021 07:00
keto-pumpkin-pancakes-2

Μια πανεύκολη συνταγή για αφράτα pancakes με γλυκοκολοκύθα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την υγεία μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό πουρέ από το αγαπημένο αυτό λαχανικό της εποχής, ή να δοκιμάσετε με έτοιμο συσκευασμένο.

Υλικά για τη συνταγή

3 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

425 γραμμάρια πουρέ κίτρινης κολοκύθας σπιτικό ή συσκευασμένο

175 γραμμάρια βουτυρόγαλα ή κεφίρ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

155 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει καλά η δεύτερη. Προσθέστε τον πουρέ γλυκοκολοκύθας, το βουτυρόγαλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Ρίξτε με προσοχή τα στέρεα υλικά στο μίγμα των αυγών και της κολοκύθας και ανακατέψτε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ πηκτό αραιώστε το με λίγο επιπλέον βουτυρόγαλα (2-4 κουταλιές της σούπας). Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλτε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, τόσο ώστε να κάνετε μια ελαφριά επάλειψη στον πάτο του σκεύους. Βάλτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και ψήστε την τηγανίτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα, χωρίς να ξεχνάτε την επάλειψη του σκεύους με λιπαρή ουσία. Σερβίρετε τις τηγανίτες χλιαρές με μέλι, σιρόπι σφένδαμου ή ακόμα και με πετιμέζι.

Συμβουλή

Στην παρακάτω συνταγή για μαφιν με κίτρινη κολοκύθα και σταγόνες σοκολάτας μπορείτε να βρείτε πώς να ετοιμάσετε σπιτικό πουρέ γλυκοκολοκύθας. https://www.topontiki.gr/2021/09/28/fthinoporina-mafin-me-kitrini-kolokitha-ke-stagones-sokolatas/

Διαβάστε επίσης:

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

Βίδες με πέστο λιαστής ντομάτας και μοτσαρέλα

Ελαφριά ρυζοσαλάτα με κολοκύθι και σολομό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:08