search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:56
MENU CLOSE

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

01.10.2021 07:00
soup_new

Η σούπα «παντρεμένη» ή γαμήλια (minestra maritata) είναι μια ιταλική συνταγή που “παντρεύει” υπέροχα τα λαχανικά με το κρέας.

Είναι πολύ δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες και σερβίρεται σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια.

Υλικά για τη συνταγή

Για τα κεφτεδάκια

450 γραμμάρια άπαχο κιμά (κατά προτίμηση ανάμεικτο χοιρινό – μοσχάρι)
½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (από 1 φέτα λευκό ψωμί, χωρίς κόρα)
¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σούπα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ¼ φλιτζανιού καρότα σε μικρούς κύβους
1 ¼ φλιτζανιού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
8-10 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο + επιπλέον αν τη θέλετε πολύ ζουμερή
1 φλιτζάνι κριθαράκι ή κοφτό ή άλλο μικρό ζυμαρικό
4 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια, βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ, τα δύο είδη κιμά, τα ψίχουλα, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αυγό και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά και πλάστε μικρά κεφτεδάκια. Μπορείτε να τα σοτάρετε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στους 220ο C για 15 – 20 λεπτά στο φούρνο, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Για τη σούπα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι, σοτάροντάς τα για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίστε με το σκόρδο για 1 ακόμα λεπτό, ρίξτε το ζωμό, αλατοπιπερώστε και φέρτε τη σούπα σε βρασμό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Ένα λεπτό πριν το τέλος, συμπληρώστε με το σπανάκι και σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με την τριμμένη παρμεζάνα.

Η συνταγή αυτή αξιοποιεί στο έπακρο τα απλά συστατικά και τα περισσεύματα και είναι η επιτομή της cucina povera (φτωχική κουζίνα), καθώς μπορεί να γίνει με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (εσκαρόλ, αντίδια, μαρούλι, λάχανο κτλ.), με κεφτεδάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ακόμα και με κομμάτια λουκάνικου.

Διαβάστε επίσης

Τρουφάκια με ζαχαρούχο και μπισκότα τύπου oreo

Βίδες με πέστο λιαστής ντομάτας και μοτσαρέλα

Φθινοπωρινά μάφιν με κίτρινη κολοκύθα και σταγόνες σοκολάτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58