search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Γαλλία-ΗΠΑ: Συνάντηση Μακρόν- Μπλίνκεν στο Παρίσι στη σκιά του AUKUS

05.10.2021 16:35
Makron_new

Εκτός ατζέντας συνάντηση είχαν σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Πρόκειται για την πρώτη τετ α τετ συνάντηση μεταξύ Γάλλων και Αμερικανών μετά το σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας AUKUS μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας που δοκίμασε τις γαλλο-αμερικανικές σχέσεις.

«Υπάρχει συμφωνία ότι έχουμε τώρα μία ευκαιρία να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τον συντονισμό» ανάμεσα στις δύο συμμάχους χώρες, «αλλά υπάρχει πολλή και δύσκολη δουλειά να γίνει για να εντοπισθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις» οι οποίες θα υποβληθούν στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν κατά την συνάντησή τους στα τέλη του Οκτωβρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών με τον Γάλλο πρόεδρο δεν ήταν στην ατζέντα του, καθώς επρόκειτο να συναντηθεί με τον διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μπον. Η ανακοίνωση τονίζει ότι στην μακρά συνάντηση των δύο ανδρών επιβεβαιώθηκε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον «συνεχίζουν να εργάζονται για τον συντονισμό επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, είτε πρόκειται για την συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το Σαχέλ ή την ζώνη του Ινδικού/Ειρηνικού».

Διαβάστε επίσης:

Νόμπελ Φυσικής 2021: Αυτοί είναι οι τρεις επιστήμονες που μοιράστηκαν το βραβείο

Έσπρωξε γυναίκα στις γραμμές μπροστά από συρμό του μετρό – Ανατριχιαστικό βίντεο

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε καθηγήτρια που αποπλανούσε 14χρονο μαθητή – Έκαναν σεξ στο αυτοκίνητό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01