search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Σεισμός-Αρκαλοχώρι: Μη κατοικήσιμα περισσότερα από 3.500 σπίτια

05.10.2021 21:23
arkalohori_new

Σε περισσότερα από 3.500 ανέρχονται τα μη κατοικήσιμα σπίτια στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα, στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια εκ των οποίων 6.256 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μπογδάνος μετά τις αναφορές σε κομμουνιστές και εμφύλιο (Videos)

«Χαλινάρι» Δένδια σε Μπογδάνο στη Βουλή

Αυτός είναι ο τρομοκράτης του ISIS που συνελήφθη στην Αθήνα από την αντιτρομοκρατική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:06