search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Στη Μύκονο η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» – Ενοικιάζεται προς 850.000 ευρώ την εβδομάδα (video)

05.10.2021 15:43
Το πραξικόπημα... έστειλε στη Μυτιλήνη τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, ιδιοκτήτη της ιστορικής θαλαμηγού «Χριστίνα Ο» - Media

Στο «νησί των ανέμων» βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η θαλαμηγός «Χριστίνα» από τα λίγα «ενθύμια» της ένδοξης εποχής του Αριστοτέλη Ωνάση όταν στα υπερπολυτελή σαλόνια της φιλοξενούσε τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα όπως τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, την Μέριλιν Μονρόε, τον Φρανκ Σινάτρα και τη Μαρία Κάλλας.

Το θρυλικό γιοτ έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Με μήκος 99 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, το γιοτ ενοικιάζεται για κρουαζιέρες προς 850.000 ευρώ την εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του mykonoslivetv.

Αρχικά ήταν φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού και συμμετείχε σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το σκάφος και το μετέτρεψε σε πολυτελή θαλαμηγό.

Σήμερα, 78 χρόνια μετά την ναυπήγησή του, το «Christina O», όπως πλέον είναι το όνομά του, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες και 42 άτομα πλήρωμα.

Η σουίτα 80 τετραγωνικών όπου ξεκουραζόταν ο Έλληνας κροίσος βρίσκεται στον επάνω όροφο, ενώ η σπειρωτή σκάλα με την επίχρυση κουπαστή την συνδέει με τις 18 καμπίνες που βρίσκονται στον κάτω όροφο και φέρουν ονόματα ελληνικών νησιών.

Ξεχωρίζουν το σαλόνι «Μαρία Κάλλας» με το πιάνο και τα πορτραίτα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας και η βιβλιοθήκη «Winston Churchill» με πολυτελείς καναπέδες, πολυθρόνες και την προτομή του Άγγλου πολιτικού.

Τα πατώματα είναι στρωμένα με μάρμαρο, στους τοίχους βλέπεις αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol, ενώ τα σκαμπό του μπαρ είναι φτιαγμένα από δέρμα φάλαινας.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μουτίδου: Μας «συστήνει» για πρώτη φορά τον σύντροφό της – Αγκαλιές και φιλιά πάνω στη σκηνή (Video)

Ελένη Φιλίνη: Πώς απάντησε όταν τη ρώτησαν την ηλικία της (Video)

Νίκος Γαλανός – Έλενα Σαγανά: Γιατί ανέβαλαν επ’ αόριστον τον γάμο τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:38