search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:32
MENU CLOSE

TOP10 4/10: Ο «Σασμός»… τραβά την ανηφόρα

05.10.2021 17:50
agries-melisses-sasmos-new

Το νήμα τηλεθέασης από εκεί που του άφησε ο «Σασμός» την περασμένη Πέμπτη, το έπιασε την Δεύτερα 4 Οκτωβρίου και συνέχισε η δραματική σειρά του Alpha να καταγράφει ανοδική πορεία τηλεθέασης, σύμφωνα με τη Nielsen Audience Measurement.

Η σειρά με θέμα την κατάλυση βεντέτας ανάμεσα σε δύο οικογένειες στην Κρήτη και τη μεταξύ τους συμφφιλίωση την περασμένη Πέμπτη είχε 12,5% τηλεθεασης (ήτοι 1.296.000 τηλεθεατές). Το χθεσινό επεισόδιο είδε τον δείκτη τηλεθέασης να πηγαίνει στο 13% (που σημαίνει 1.347.000 ζευγάρια μάτια).

«Τσίμπησε» τηλεθέαση επίσης και η λακωνική βεντέτα όπως παρουσιάζεται στην ανταγωνιστική «Η γη της ελιάς» του Mega. Από το 10,2% της τελευταίας ημέρας του Σεπτεμβρίου,  η απόδοση της σειράς χθες διαμορφώθηκε στο 11,2%–  μια ποσοστιαία μονάδα πάνω σε σχέση με το επεισόδιο της προηγούμενης Πέμπτης- ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.164.000 τηλεθεατές.

Ελαφρά υποχώρηση σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας το επεισόδιο της σειράς «Άγριες μέλισσες» συγκριτικά με εκείνο της περασμένης Πέμπτης. Η διαφορά τηλεθέασης μεταξύ των δύο επεισοδίων είναι μόλις 0,2%, που «μεταφράζεται» σε 18.000 τηλεθεατές λιγότερους.  Η σειρά διατηρήθηκε στην τρίτη θέση και με απόσταση σχεδόν τριών μονάδων από το τέταρτο καλύτερο πρόγραμμα της ημέρας που ήταν το επεισόδιο της καθημερινής σειράς «Ήλιος».

Με τη δική του δυναμική αντιστέκεται ο «Τροχός της τύχης»– το πρόγραμμα του Star με την καλύτερη τηλεθέαση- ο οποίος χθες ήταν η Πέμπτη καλύτερη εκπομπή του 24ώρου. Χάρη στο τηλεπαιχνίδι στις συχνότητα του Star παρέμειναν σχεδόν όλοι όσοι είχαν συντονιστεί για τον «Τροχό της τύχης» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού βρέθηκε στην έκτη θέση της δεκάδας με τα «καλύτερα».

«Εικόνα» με παρεμφερή χαρακτηριστικά εμφανίζει ο Alpha. To «πακέτο» τηλεπαιχνίδι- κεντρικό δελτίο απέδωσε για το «αδελφό» κανάλι του Star. Το «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο έχει «γκελ». Το επέλεξαν για την ψυχαγωγία τους 484.000 τηλεθεατές και με το που άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού προστέθηκαν σε αυτούς άλλες 5.000 άνθρωποι με αποτέλεσμα 489.000 να ενημερωθούν από τον Alpha.  Αν υποθέσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του δελτίου, δεν άλλαξαν συχνότητα όσοι ήταν ήδη συντονισμένοι στον Alpha, o σταθμός χάρη και στο «Άσε μας ρε μαμά» κατάφερε να κάνει τον δείκτη τηλεθέασης να πάει από το 4,7% στο 5,2%, φθάνοντας στις 21.00 τους 543.000 τηλεθεατές. Αμέσως μετά η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε (από το 5,2% στο 13%) με το επεισόδιο της σειράς «Ο σασμός».

Με αυτό το μίγμα προγράμματος ο Alpha έχει φτιάξει ένα «μέτωπο» υπολογίσιμο από τον ανταγωνισμό, το οποίο φαίνεται να έχει σταθερό κοινό που του εξασφαλίζει τηλεθέαση και διαμορφώνει συνήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Αφού υπάρχουν Δροσουλίτες υπάρχουν και «Κομάντα και Δράκοι»

ΑΝΤ1: Ετοιμάζει αλλαγές από τον Νοέμβριο στο πρόγραμμά του – Διεύρυνση της πρωινής ζώνης

Τα σχέδια για το One Channel βγάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το συρτάρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:32