search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:00
MENU CLOSE

Τα σχέδια για το One Channel βγάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το συρτάρι

04.10.2021 19:36
ONE CHANNEL

Στα «κεντρικά» της Αλτερ Εγκο Media στη Συγγρού 340 έχουν αρχίσει ξανά οι συζητήσεις για την εξέλιξη και ανάπτυξη του One Channel.

Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη σχεδιασμένο σε… λευκό χαρτί μετρά σχεδόν δυόμιση χρόνια λειτουργίας αφού ως τηλεοπτικός σταθμός εμφανίστηκε στις 2 Μαϊου 2019.

Στο μεταξύ η μητρική Αλτερ Εγκο ενεργοποίησε το brand name Mega Channel με άδεια νόμιμης λειτουργίας και από τότε μέχρι σήμερα τα σχέδια για το One «πάγωσαν». Ο σταθμός περιορίστηκε στην διαδικτυακή έκφανση του- είναι ο σταθμός που εκπέμπει από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του αποκλειστικά σε υψηλή ευκρίνεια-, με διέξοδο στον κόσμο μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες (Cosmote, Nova, Vodafone TV).

Το κανάλι, από τις 17 Φεβρουαρίου του 2020, έχει τροποποιήσει τη δομή του προγράμματος του και προβάλλει κατά βάση επαναλήψεις εκπομπών ελαφράς ενημέρωσης, ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας δικής του παραγωγής, της πρώτης περιόδου λειτουργίας του και ξένα ντοκιμαντέρ, όλα σε επανάληψη. Κάποιοι στην τηλεοπτική αγορά κάνουν λόγο για «κανάλι ζόμπι».

Ό,τι πιο φρέσκο, ήταν οι συνδέσεις που έκανε ο σταθμός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αυτές αξιοποιώντας το μηχανισμό του Mega.

Στην Αλτερ Εγκο, εφόσον το Mega πήρε την έκτη από τις συνολικά επτά άδειες εθνικής εμβάλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου, διατήρησαν το One Channel με πρόθεση- τότε- η μητρική εταιρεία να διεκδικήσει μελλοντικά μία από τις άδειες περιφερειακής εμβέλειας Αττικής, όταν και όποτε προκηρυχθούν.

Εδώ και λίγο διάστημα όμως έχουν αρχίσει πάλι συζητήσεις στη Συγγρού για ουσιαστική ενεργοποίηση του One ως ενημερωτικού σταθμού.

Το πλάνο βγήκε από το… συρτάρι και η πλήρης δραστηριοποίηση του One ως καναλιού με κάλυψη της επικαιρότητας σε 24ωρη βάση τέθηκε στο τραπέζι.

Κύκλοι της Αλτερ Έγκο περιέγραφαν στο «Ποντίκι» ότι οι κουβέντες που γίνονται έχουν ως επίκεντρό τους το μοντέλο λειτουργίας του Euronews.

Να είναι δηλαδή το One ένα κανάλι αποκλειστικά με ειδήσεις, όπως ο ευρωπαϊκός οργανισμός ενημέρωσης, με ενημερωτικές εκπομπές και ειδησεογραφικά ντοκιμαντέρ, από το βράδυ κι έπειτα να έχει ενημερωτικά τοκ σόου, ενώ όταν υπάρχει επικαιρότητα αυτή να καλύπτεται με έκτακτα δελτία στη λογική των «breakingnews», όπως ακριβώς συμβαίνει στο Euronews, το BBCNews, το CNNNews κλπ.

Στη λογική της οικονομίας κλίμακας, θα αξιοποιηθεί δυναμικό και περιεχόμενο από τον ειδησεογραφικό μηχανισμό του Mega. Ο σταθμός, όμως, χρειάζεται να έχει το δικό του ανθρώπινο δυναμικό και να μην εξαρτάται από το «αδελφό» κανάλι, ανέφερε στο «Ποντίκι» έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο.

Παρατηρητές των εξελίξεων στην Συγγρού σημειώνουν ότι το κανάλι για να επανέλθει με αξιώσεις στο πεδίο απαιτείται να γίνουν μια σειρά ενεργειών και «για να γίνουν όλα σωστά χρειάζεται προετοιμασία τουλάχιστον 30 ημερών. Διαφορετικά, πρόγραμμα μπορεί να βγάλει και την άλλη εβδομάδα», εκτιμούν οι ίδιοι άνθρωποι.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι λόγο και ρόλο θα έχουν τα στελέχη της Αλτερ Εγκο, Σταμάτης Μαλέλης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων Ενημέρωσης του Mega και Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διευθυντής των διαδικτυακών μέσων της μιντιακής επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης:

TOP 10 τριημέρου (1 εως 3 Οκτωβρίου)- Ένα ΠΣΚ με εκπλήξεις

«Καρφί» Μουτσινά στην Ηλιάκη – «Λυπάμαι για κάποιες γνωριμίες στον χώρο»

Αριάδνη Γερασιμίδου: Συγκινητικό αντίο από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:00