search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Γερμανία- εκλογές: Αρχίζει η διαδικασία διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης

06.10.2021 19:48
solts-new

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Οι πολίτες έδωσαν στο SPD εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Εξαρτάται τώρα από εμάς να την εκτελέσουμε. Πρόκειται για την πρόοδο της Γερμανίας. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για τον οικονομικό και βιομηχανικό εκσυγχρονισμό και την εντατικοποίηση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Για αυτό θα μιλήσουμε τώρα. Και ξεκινάμε αύριο», δήλωσε ο κ. Σολτς στο Βερολίνο.

Επίσης, ο συμπρόεδρος του SPD Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς δήλωσε: «Οι δύο πιθανοί εταίροι πήραν μια καλή απόφαση».

Το FDP και οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει προηγουμένως ότι θέλουν να συζητήσουν πρώτα με το SPD για έναν ενδεχόμενο συνασπισμό «φωτεινού σηματοδότη». Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό ενός επονομαζόμενου συνασπισμού «Τζαμάικα», δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων θα παραμείνει όμως ως επιλογή.

Η επίσης συμπρόεδρος του SPD Σάσκια Έσκεν δήλωσε «πεπεισμένη ότι «είναι δυνατόν να διαμορφωθεί μια κοινωνία (αλληλο)σεβασμού όλων των πολιτών». Ο  υποψήφιος καγκελάριος  Όλαφ Σολτς και το SPD είχαν θέσει την λέξη «σεβασμός» στο επίκεντρο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί σε λύκειο του Τέξας – «Υπάρχουν θύματα»

Πούτιν: Η Κομισιόν «γύρισε την πλάτη» στη Ρωσία και προκάλεσε ενεργειακή κρίση στην ΕΕ

Ρώμη: Πρωτιά σε σταυρούς για την εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μουσολίνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26